This app works best with JavaScript enabled.
Ondernemerstips

Bevestigingen en reminders: kleine moeite, groot verschil

Geschreven door OIIO redactie op 27 november 2019

In een wereld van communicatief sterke spelers gaat klantcontact steeds sneller, unieker en verder geautomatiseerd.

Klanten raken daaraan gewend, stellen verwachtingen hoger bij en een ‘nieuw normaal’ ontstaat. Hoe ga je hier als zelfstandige mee om zonder voltallig marketingteam, eindeloze budgetten en dure systemen?

Begin klein

Dat Rome niet op een dag gebouwd is mag dan een gezegde zijn, maar ook in de realiteit heb je niet de tijd en middelen om alles tegelijk te veranderen. Neem kleine stapjes en zorg dat je de basis goed op orde hebt voordat je aan iets nieuws begint. Stonden je contacten nog in je telefoon of in een notitieboekje? Begin dan met het opslaan van de informatie die je nodig hebt zodat je er overal makkelijk bij kan. Staan jouw papieren brochures in je archiefkast? Vraag het digitale bestand op bij de ontwerper zodat je deze via e-mail kunt versturen als je buiten kantoor een potentiële klant tegen komt.

Bevestigen

Is de basis gelukt? Het geheim in de volgende stap: persoonlijker communiceren met je klant. Heb je een afspraak gemaakt? Leg deze digitaal vast door een afspraakbevestiging te sturen. Dat kan per mail, sms, WhatsApp of in een speciale klantomgeving. Daarover later meer. Een bevestiging is wellicht een klein gebaar maar laat je klant zien hoe professioneel je bent én je hebt een digitaal geheugensteuntje voor de afspraak. Mocht je vergeten zijn wanneer de afspraak was, dan hoef je alleen je bevestiging erbij te halen en niet meer met de klant te bellen.

white-and-blue-cardboard-box-1809346

No shows: no more!

Een bevestiging is niet alleen een geheugensteuntje voor jou, maar ook voor je klant. Heb je een afspraak die pas over een tijdje plaats vindt? Dan is het goed om nog een reminder te sturen, bijvoorbeeld 2 dagen van tevoren. Mocht je klant toch verhinderd zijn dan is de reminder een handigheidje om ervoor te zorgen dat deze eraan denkt om dit door te geven. Zo kun jij een andere afspraak op dat moment plannen en heb je geen verloren tijd doordat je klant niet is komen opdagen.

Klinkt mooi, maar kost dat niet enorm veel tijd...?

Goed nieuws: je hoeft er niks voor te doen. Alle hierboven genoemde stappen worden automatisch verzonden zodra je werkt met OIIO. Daarnaast werkt je binnen één systeem waar je vanuit elke plek toegang toe hebt. Heb je ook geen verschillende licenties, back-up systemen of notitieboekjes nodig.

OIIO redactie

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mailupdate zodra een nieuwe blog online staat.