This app works best with JavaScript enabled.
Nieuws

Maximum snelheid naar 100km/h, maar geen zorgen.

Geschreven door OIIO redactie op 5 maart 2020

Het zal je vast niet ontgaan zijn. Vanaf 13 maart gaat op een groot aantal trajecten in Nederland de maximum snelheid op autosnelwegen terug naar 100 kilometer per uur, als maatregel op de Nederlandse stikstofcrisis.

Dit betekent voor alle automobilisten die onderweg zijn een langere reistijd naar kantoor of relaties. Heeft deze regel veel impact doordat je langere stukken rijdt op een dag, dan kun je deze echter goed compenseren met de juiste voorbereiding.

Leg verbinding

Duurzaamheid wordt in alle branches en markten steeds relevanter. Daarom is de auto of een ander ‘vervuilend’ vervoersmiddel niet altijd nodig. Het internet geeft je voldoende mogelijkheden om vanaf thuis te communiceren via video of audio. Korte afspraken met een duidelijk doel zou je telefonisch kunnen bespreken. Wordt het doel of te bespreken zaken complex of behoeft het meer visuele uitleg? Dan bieden video meetings een handige oplossing.

Plan en regel vooraf

Ga je toch op pad, vraag jezelf dan af of je op sommige zaken zaken een stap voor kan zijn. Zijn er al beschikbare documenten die je kunt delen met collega’s of klanten? Als extra service kun je bestanden uitprinten, maar digitaal is nog makkelijker. Bovendien goed in het kader van duurzaamheid en de eerdergenoemde stikstofcrisis. Kortom; het is wel zo makkelijk als iedereen van te voren, op welke manier dan ook, op de hoogte is.

Reistijd goed voorbereid.

De ingangsdatum staat vast, vanaf 13 maart kosten langere stukken iets langer aan reistijd. Als je hier vooraf al rekening mee houdt in je agenda, scheelt dat al een hoop. Dat hoeft overigens niet handmatig of door hoofdrekenen. Een slimme agendaplanner zorgt ervoor dat afspraken ver genoeg uit elkaar zitten om ook zekerder te zijn van een tijdige aankomst.

OIIO redactie

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mailupdate zodra een nieuwe blog online staat.