This app works best with JavaScript enabled.
Ondernemerstips

Vakantie: 4 boeken voor ondernemers

Geschreven door OIIO redactie op 7 augustus 2020

De zomervakantie is nu ook voor het zuiden van het land begonnen. Nu veel mensen in eigen land of helemaal niet op pad gaan, is er extra tijd om met een goed boek in een hoekje weg te kruipen. Een aantal aanbevelingen die je op persoonlijk danwel zakelijk vlak iets meegeven.

Start With Why - Simon Sinek

Start With Why | Simon Sinek

Waarom kocht iedereen een MP3 speler van Apple, wat in essentie een computerbedrijf was? En wat hebben Martin Luther King Jr., Steve Jobs en de Wright broers gemeen? Naast inspirerend leiderschap hebben ze dezelfde manier van denken. Ze zijn allemaal gestart bij de vraag 'Waarom?', iets waar Sinek dieper in duikt via zijn model van de gouden cirkel. Hij schreef er Start With Why over, waar hij in 2009 een TEDx Talk over hield die leidde tot een van de meest bekeken TEDx Talks ooit. Eerst zijn Talk kijken? Je vindt de Nederlands ondertitelde versie hier.

Start With Why kost € 12,99 voor de Engelse versie en € 15,- voor de Nederlandse (Start Met Waarom).

Thinking Fast And Slow - Daniël Kahneman

Omslag boek Thinking Fast And Slow

Daniël Kahneman won in 2002 als eerste psycholoog de Nobelprijs voor economie met zijn werk in de zogenoemde ‘gedragseconomie’. Zijn onderzoek maakt korte metten met het idee van een rationeel denkende mens en laat zien hoe we keuzes maken met invloeden van onbewuste vooroordelen en impulsen.

Shoe Dog - Phil Knight

Shoe Dog

In deze biografie van de geestelijk vader van Nike beleef je hoe hij van een lening bij zijn vader van $50,- een miljoenenimperium maakte. Waar hij startte met verkopen vanuit zijn kofferbak, richtte in 1964 samen met hardloopcoach Bill Bowerman Blue Ribbon Sports op, in het begin als distributeur voor de Japanse schoenmaker Onitsuka Tiger. Ze begonnen met een startkapitaal van slechts $1200. Jeff Johnson, Knights eerste werknemer, verzon in 1971 de naam Nike – uitgesproken als naikie. Want iets met een K of een X, dat bleef hangen. Een mooi boek om geïnspireerd te raken als ondernemer, ook als je zelf niks met hardlopen of schoenen hebt.

Building A Story Brand - Donald Miller

Building a StoryBrand: Clarify Your Message So Customers Will Listen:  Miller, Donald: 9780718033323: Amazon.com: Books

In dit boek behandelt Donald Miller aan 7-tal stappen waarmee je het verhaal van jouw bedrijf zo kunt vormgeven, dat je klanten luisteren. Een mooi doel, aangezien consumenten tegenwoordig gemiddeld 3000 commerciële berichten op een dag langs zien komen, en je toch graag wilt dat jouw bericht daartussen opvalt. Dat doe je niet door een verhaal te vertellen, maar door lezer uit te nodigen in je verhaal mee te gaan. Door niet te vertellen wat je doet, maar wat je voor de klant kunt betekenen. Op sommige momenten wordt het wat "Amerikaans commercieel", maar als je daar doorheen prikt kun je er, vooral als je nog niet zo thuis bent in marketing, praktische handvatten uit halen.

 

OIIO redactie

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mailupdate zodra een nieuwe blog online staat.